- Interieur
- Architectuur & development
Een woning moet voor Studio Anja Vissers aan twee eigenschappen voldoen: ze moet praktisch zijn en een gevoel van rust geven. Alleen op die manier creëer je een vakantiegevoel in huis, wat het uiteindelijke doel van de (interieur)architect is. In deze villa, een prachtige woonst nabij de Schelde met een indrukwekkend uitzicht, wordt die droom werkelijkheid.
Als kind al zei Anja Vissers tegen haar ouders dat ze later mooie huizen wilde tekenen. Na lang aandringen mocht ze naar de tekenschool, waarna ze haar studie met avondschool binnenhuisarchitectuur combineerde, en uiteindelijk studeerde ze architectuur. Ondertussen is de (interieur)architect uitgegroeid tot een gekende naam, die er veel belang aan hecht dat woningen praktisch zijn. Om die reden verloopt het ontwerpproces steeds van binnen naar buiten en is de vorm ondergeschikt aan de functionaliteit van de woning. Inspiratie vindt Vissers bij verschillende architecten, van John Pawson tot Le Corbusier, Tado Ando en Marc Corbiau. Ook van de Belgische architect Bart Lens is ze grote fan, omdat hij historisch waardevolle gebouwen zeer mooi met hedendaagse architectuur weet te combineren. Sommige klanten dromen er jaren van om op een bepaalde plek te wonen en hebben uiteindelijk het geluk dat ze de geschikte woning of bouwgrond op die locatie kunnen bemachtigen. Dat was het geval bij de bewoners van deze villa, die al lange tijd de droom hadden om te wonen naast een natuurgebied dat grenst aan de Schelde. Omdat ze een prachtig uitzicht hebben, moest de woning achteraan natuurlijk helemaal open zijn. Door de nabijheid van de Schelde was het noodzakelijk dat de woning op palen werd gebouwd. Interessant is dat het perceel naar beneden helt, waardoor er aan de straatkant twee bouwlagen zijn en aan de achterkant drie. Er is met andere woorden een extra verdieping in de tuin. De benedenverdieping dient daardoor vooral als bijkomende leefruimte voor wanneer er vrienden over de vloer komen.
Licht en ruimtelijkheid werden met elkaar gecombineerd door middel van zachte kleuren en grote ramen
Wat het materialen- en kleurenpalet betreft, werd er gekozen voor de Kolumba-gevelsteen van Petersen. Het voegsel is terugliggend gevoegd voor de lintvoegen en platvol voor de stootvoegen. Voor de gevelbekleding werd er gekozen voor donkerbruin Acoya-hout. Die warmte van buiten werd doorgetrokken naar binnen, waar we vooral natuursteen, hout en terracotta vinden. Dat was een wens van de bewoners, die graag warme, natuurlijke materialen wilden. Zoals in al hun projecten was de studio hier bij het volledige proces betrokken, van het ontwerp van de woning tot het ontwikkelen van alle maatkasten en het kiezen van de juiste gordijnen, meubels en decoratie. Om het vakantiegevoel af te maken, werden licht en ruimtelijkheid met elkaar gecombineerd door middel van zachte kleuren en grote ramen. Voor de tuin werd er samengewerkt met een tuinarchitect, zodat ook in dat aspect de klant volledig ontzorgd werd. Hoe ziet de toekomst voor de architect eruit? Aan stoppen denkt Vissers voorlopig nog zeker niet. “Ik wil nog doorgaan zolang ik het leuk vind,” horen we van haar. “Mijn job brengt vaak heel wat stress met zich mee, maar als klanten me vertellen dat ze zich na twee weken al helemaal thuis voelen, of dat hun woning heel praktisch is ingericht, dan is mijn werk geslaagd.”
Photography by Cafeine
Gebalanceerde vormgeving en detailwerk, dat is hoe onze partner Studio Anja Vissers zich onderscheidt. Ze specialiseren zich in het ontwerpen van unieke ruimtes voor interieurprojecten en hedendaagse villabouw voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Verder staan ze bekend voor het realiseren van zowel residentiële en hedendaagse villa’s. Hierbij streeft ze steeds naar strakke en minimalistische woningen om een warm en huiselijk interieur te bekomen zodat de klant tot rust kan komen.
Ontdek meer