- Interieur
- Architectuur & development
Vertrouwen is goud waard, ook voor interieurontwerpers. Met dit project genoot Laura Calleeuw van een aanzienlijke vrijheid, want de klanten gaven haar zo goed als carte blanche. Het betrof een renovatieproject waarbij de charme van de oorspronkelijke architectuur niet verloren mocht gaan. Dat bleek een opdracht die haar op het lijf was geschreven, en onderstaande beelden zullen je daar moeiteloos van overtuigen.
Hout, natuursteen en ambachtelijke schildertechnieken zijn voor interieurontwerpster Laura Calleeuw als vertrouwde vrienden bij wie ze vaak gaat aanbellen. Deze keer was geen uitzondering. In Roeselare werd ze namelijk gevraagd om een bestaand gebouw doortastend onder handen te nemen en een nieuw concept voor o.a. de keuken, de leefruimte en de badkamer te bedenken. Dit kwam niet zonder limieten, want de zwangerschap van de opdrachtgever stelde een duidelijke en strikte deadline. Dit betekende dat het schema zeer nauwgezet moest zijn en dat de opvolging niet minder dan uiterst exact kon verlopen. Daarnaast dienden de authentieke elementen van de woonst geconserveerd te blijven, hoewel het project tegelijkertijd volledig gestript moest worden. Plekken zoals de schouw en de moulures zijn wonderbaarlijke bewijzen van het verleden van de plaatselijke architectuur en passen perfect in het vernieuwde ontwerp. Eigen aan haar stijl koos Calleeuw voor een vloeiende sfeer die zowel tijdloos als door en door eigentijds aanvoelt. Met de subtiliteit die we van haar gewend zijn, verenigde ze verschillende toetsen, materialen en vormen tot een doeltreffend resultaat.
De grootste uitdaging lag hier niet in het ontwerp, maar wel in de coördinatie ervan
Als voornaamste stijlinspiraties benoemt de interieurontwerpster een typische “herenhuis”-esthetiek, alsook de jaren zeventig. Het groene marmer en de travertijn waren daar een cruciale ondersteuning voor. Bij de keuze voor het hout opteerde ze voor eik die de look en feel van notelaar imiteert. Zonder uitzonderingen vertrok ze telkens vanuit het pure basismateriaal dat vervolgens op verschillende manieren een unieke noot krijgt. Zo bepaalde ze de zaagsnede, de borsteling en de kleur van het hout volledig zelf. Het marmer werd gezandstraald en de bestaande deurkrukken kregen een behandeling met een lak in brons. Een ander aandachtspunt was de relatie met de tuin. Omdat de bewoners een woning met duidelijke verhoudingen en een sterke connectie met de buitenomgeving vroegen, spendeerde de experte uitvoerige tijd aan het bepalen van de verzichten naar de tuin. Daarnaast valt het ons op hoe je onmiddellijk rust ervaart bij het bekijken van de beelden. De ruime eettafel met imperfecte vormen en een groot aantal stoelen nodigt uit tot gezellige bijeenkomsten. De minutieus afgelijnde architectuur in de woonkamer scherpt je respect voor klassiekere woonstijlen nog verder aan, en om het af te maken, hebben de keuken en de badkamer hun uitgesproken sereniteit gemeen. De grootste uitdaging lag hier niet in het ontwerp, maar wel in de coördinatie ervan. Dankzij het vertrouwen van de klant beschikte Laura Calleeuw echter over alle nodige tools om het volledige project op punt te zetten en een resultaat af te leveren dat volledig binnen de wensen lag. Door de kracht van het concept en het vermogen om het trouw aan haar visie uit te voeren, bewijst ze de waarde van een vergaand vertrouwen van de klant. Photography by Bert Demasure
Het werk van interieurarchitecte Laura Calleeuw belichaamt alles waar Imagicasa van houdt: eenvoud, luxe en persoonlijkheid. Vandaag stellen we haar voor als nieuwste partner en daar zijn we trots op. Met haar allesomvattende aanpak en en verfijnde stijl is ze ongetwijfeld een grote bijdrage waar we hopelijk een langdurige relatie mee kunnen uitbouwen.
Ontdek meer