- Interieur
Elk jaar kiezen de redacteurs van Condé Nast Traveler hun favoriete hotels, resorts en cruiseschepen ter wereld. Deze zogenaamde ‘Gold List’ voor 2019 werd voor het eerst samengesteld door de teams in New York en in Londen. Het belangrijkste nieuws is echter dat er ook twee Belgen op de lijst prijken: Nicolas Schuybroek en Marc Merckx. De architect en de interieurontwerper bundelden hun krachten om van het voormalige kantoorgebouw in Chicago een trendy hotel te maken met 69 lichtrijke kamers. Vooral de Corner Suites en Panorama Suites zijn de moeite waard danzij het 180°-uitzicht op de stad.
Het art decogebouw waarin het hotel huist is zo’n 62 meter hoog en de enige hoogbouw in de omgeving, waardoor vooral het uitzicht op de wolkenkrabbers in het drukke stadscentrum van Chicago fenomenaal is. Het interieur is een warme mix van typisch Amerikaanse elementen, met Europese tijdloosheid en elegantie. “We wilenden niets opleggen op een gebouw zo emblematisch voor de buurt. De uitdaging was om de identiteit en ziel te behouden doorheen onze werken,’ vertelt Nicolas Schuybroek Architects. Daarom werden heel wat materialen en texturen van het originele gebouw behouden: houten vloeren, marmer en zichtbaar beton.
"Het interieur is een warme mix van typisch Amerikaanse elementen, met Europese tijdloosheid en elegantie."
Nog een reden waarop dit hotel op de Gold List van Conde Nast staat: het restaurant Café Robey, de lounge op de tweede verdieping, de Cabana Club met buitenzwembad en de Up Room, de rooftop bar op de dertiende verdieping.
Images © Adrian Graut
Een interieur van Marc Merckx getuigt van bescheiden klasse en ultieme elegantie. Met zijn warme, minimalistische esthetiek focust hij op ruimte en licht. Zo tilt hij de minimale sfeer en stijl naar een luxueus niveau. Zijn stijl? Heel uitlopend. Dat kan gaan van een warme minimalistische tot een eenvoudige klassieke stijl, enkel zijn benadering is steeds weer dezelfde. Marc Merckx plant zijn ruimtes zorgvuldig en herschikt ze naar ene optimale functionaliteit om de levenskwaliteit te garanderen.
Ontdek meerDe keuze om architect te worden, lag al vast toen hij slechts 12 jaar oud was. Ondertussen heeft hij met zijn tijdloze, serene projecten heel de wereld veroverd. In zijn portfolio: appartementen in Parijs en Antwerpen, woningen in Mexico City en op Bali, een hotel in Chicago en winkels en kantoren over heel België. Tussendoor ontwierp hij ook enkele gebruiksobjecten voor het Belgische merk When Objects Work. De agenda van Nicolas Schuybroek is dus goed gevuld, maar die drukte houdt hindert hem niet. "Rust is een centraal thema in mijn werk," vertelde de architect ons.
Ontdek meer