- Outdoor & travel
Er schuilt een zekere intimiteit in eerlijke en gepassioneerde gerechten. Scorpios in Mykonos, Griekenland is hier een echt voorbeeld van, aangezien het een vereniging van verschillende rituelen en culturen biedt, die samenkomen in gastronomische herinneringen die je lang bijblijven.
Scorpios werd in 2015 opgericht op het zonovergoten zuidelijke puntje van Mykonos en gebouwd rond een eigentijdse interpretatie van de oude Griekse agora. Het is een ontmoetingsplaats die het artistieke, spirituele en sociale leven van de gemeenschap moet stimuleren. Op een van de zeldzame strandlocaties op Mykonos met ononderbroken uitzicht over de open zee, omvat Scorpios een zandstrand, een witgekalkt stenen huis en restaurant, op maat gemaakte podia voor rituelen bij zonsondergang en ruime openluchtterrassen die zich uitstrekken over de Cycladische kustlijn. Samen met de bekroonde architecten Dimitris en Konstantinos Karampatakis van K-studio uit Athene ontwikkelden interieurontwerpster Annabell Kutucu en creatief directeur Michael Schickinger van Lambs and Lions een holistische ontwerpbehandeling voor Scorpios, waarbij de nadruk ligt op het essentiële en de viering van traditioneel vakmanschap dat een omgeving van moeiteloos gemak bevordert. Zuivere omgevingen, culturele interacties en de magie van het contact maken op een vreemde maar vertrouwde plek vormen de basis van Scorpios - een plek die is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar eenvoudige genoegens zoals wakker worden met uitzicht op zee, het delen van goed eten dat met liefde en zorg is bereid en het voelen van de rituele energie van een menigte die danst onder een sterrenhemel."Ik hield van het idee om de Griekse agora opnieuw vorm te geven - een plek waar gedachten worden gecultiveerd en de ziel wordt gevoed door een sublieme omgeving, vers eten en geïnspireerde culturele programmering,” aldus Thomas Heyne, medeoprichter van Scorpios Mykonos.
“Een plek waar gedachten worden gecultiveerd en de ziel wordt gevoed door een sublieme omgeving”
Gasten kunnen zich verheugen op een menu dat de fundamenten van de Griekse eilanden combineert met culinaire technieken uit andere horizonten. Niet alleen het eten is voortreffelijk, maar ook het interieur weerspiegelt het belang van tijd besteden aan bewust samenzijn met doordachte maaltijden. De gemeenschappelijke tafels en het open restaurant zorgen voor een uitnodigende plek waar verbinding en plezier heersen. Houten cabana's en ligbedden bieden discrete plekken om te ontspannen en houden tegelijkertijd een sterke band met de omringende vegetatie. Bovendien draagt de nabijheid van het strand bij aan de schoonheid van de locatie en de aanwezigheid van de elementen. Naast genieten van de fenomenale keuken, besteedt Scorpios veel aandacht aan dagelijkse zonsondergangrituelen en het ervaren van het beste van de Cycladische kustlijn. Met het hyperversnelde tempo van vandaag krijgt de behoefte om te vertragen en de balans te herstellen een nieuwe betekenis. Leer soortgelijke hotels kennen via ons verzamelboek PURE Hotels.
Photography by Bjorn Ceder