- Interieur
Het renovatieproject in Loppem, geleid door Laura Calleeuw, getuigt van een verfijnde balans tussen behoud van de authentieke charme van de woning en een hedendaagse herinterpretatie van de ruimte. Dit jonge gezin met twee kleine kinderen kreeg een woning die meer openheid en interactie uitstraalt, zonder het karakter van het huis te verliezen. De oorspronkelijke houten balken bleven bijvoorbeeld een centraal element, zorgvuldig gecombineerd met moderne materialen zoals travertin en larikshout voor de kastfronten.
Bij het herbekijken van de indeling van de ruimtes was het doel om een gevoel van verbinding en doorzicht te creëren. Zo werden interessante zichten mogelijk gemaakt, waardoor de bewoners telkens in contact staan met verschillende delen van het huis. Een hoogtepunt is de strategische plaatsing van de wijnkast en haard, die zich in de knik van de L-vormige ruimtes bevinden. Deze twee elementen verbinden niet alleen de ruimtes fysiek, maar ook de mensen, en nodigen uit tot samenzijn. De wijnkast is een esthetische eye-catcher met een verborgen koelmodule, functioneel ontworpen om de wijn perfect op temperatuur te houden. Hierdoor ontstaat er, vooral op een koude winteravond, de mogelijkheid om met een glas wijn bij de haard te ontspannen.
Voor de raamdecoratie werd gekozen voor natuurlijke materialen, waaronder geweven hout bij de hoge ramen, wat zorgt voor een warme en serene sfeer. Het interieurontwerp is volledig afgestemd op rust en sereniteit, met los meubilair in natuurlijke en aardse tinten. Dit houdt het geheel minimalistisch en zorgt tegelijkertijd voor de mogelijkheid tot persoonlijke accenten. Het gebruik van een naadloze, matte greige gietvloer geeft een rustige, zachte uitstraling aan de woning, en de houten balken aan het plafond versterken het natuurlijke karakter van de ruimtes. De materiaalkeuze is bewust gemaakt, met oog voor detail en het spel van lijnen en texturen. Zo zijn de nerven van het hout en de naden van de gietvloer doordacht gepositioneerd, wat bijdraagt aan de harmonie en het evenwicht in de woning.
De nerven van het hout en de naden van de gietvloer zijn doordacht gepositioneerd, wat bijdraagt aan de harmonie en het evenwicht in de woning
Laura Calleeuw creëert in dit project een sfeer die zij omschrijft als "cozycation" – een concept waarin de rust en sereniteit van een vakantiebestemming, zoals in Casa Cook of OKU Hotels, wordt vertaald naar een thuisomgeving. Het gevoel van thuiskomen is daarmee een centraal thema, waarbij de beleving en het gevoel van de bewoners steeds op de voorgrond staan. Vanuit haar passie voor interieurarchitectuur vertrekt Laura steeds vanuit een architecturaal lijnenspel. Dit lijnenspel zorgt voor de nodige verhoudingen, perspectieven en onderlinge relaties tussen de ruimtes, waarbij het interieur steeds het exterieur versterkt. Wanneer deze architecturale basis is gelegd, laat Laura haar creativiteit de vrije loop om het ontwerp te personaliseren, met oog voor de unieke balans tussen esthetiek, functionaliteit en persoonlijkheid. Dit project straalt eenvoud, luxe en sereniteit uit, ondanks de complexe overwegingen die eraan voorafgingen.
Laura Calleeuw en haar team werken met de nieuwste trends en focussen op tijdloze interieurconcepten. Ze vertalen de wensen van hun klanten naar technische uitvoeringsplannen en bewaken dit proces met strikte opvolging. Het eindresultaat? Een perfect uitgevoerde renovatie waarin de dromen van het gezin werkelijkheid worden, steeds met oog voor detail en klanttevredenheid als ultieme doel. Photography by Bert Demasure
Text by Celien Hemelaer
Het werk van interieurarchitecte Laura Calleeuw belichaamt alles waar Imagicasa van houdt: eenvoud, luxe en persoonlijkheid. Vandaag stellen we haar voor als nieuwste partner en daar zijn we trots op. Met haar allesomvattende aanpak en en verfijnde stijl is ze ongetwijfeld een grote bijdrage waar we hopelijk een langdurige relatie mee kunnen uitbouwen.
Ontdek meer